top of page

Бежов цвят в дрехите

Да се комбинира една или друга цветова гама за някои не е сложно, но за други този процес е свързан със затруднения, тъй като всеки отделно взет цвят има своите правила за съчетание с другите. С какви цветове се съчетава бежовият, на пръв поглед е доста сложно, защото палитрата от тонове и полутонове на тази гама от цветове има много голям спектър.


Тайните на гамата


Прието е да се смята, че бежовият цвят в дрехите се явява олицетворение на вътрешното равновесие и спокойствие на човека. Това в повечето от случаите съответства на действителността. Светлите умиротворителни нюанси не предизвикват раздразнение, предразполагат към спокойно общуване. Като правило такива тонове се предпочитат от тези, който не обичат особено да привличат към себе си внимание и предпочитат да не се отличават от общата маса хора.


Бежов цвят в дрехите

Доколко хармонично и с какви цветове се съчетава бежовият цвят в дрехите, може да се види само нагледно, взимайки този цветови нюанс (всеки от тях от спектъра) за основа. Той ще изпълнява функцията за база на ярките и интересни елементи. В това си качество прекрасно ще изглежда неговото съчетание с ярко зелено, наситено орехово или например дълбоки сини цветове.


В единично «изпълнение» това е добро решение за летен вариант на дрехи. Една добра кройка от леки материи ще направи женския образ въздушен, нежен и трепетен, а мъжкият летен костюм ще изглежда свободен и непринуден.


С какви цветове се съчетава бежовият цвят в деловия костюм?


Отличен избор оказва бежовият цвят и в ансамбъла от дрехи за офиса. В тази си роля той стабилизира емоционалното състояние на обкръжаващите и придава увереност на своя притежател. Остава правилно да се подберат аксесоарите. На светъл фон в строго работна обстановка добре ще изглеждат малки брошки поставени на ревера и от двете страни на сакото, тънък колан в тон с обувките. Благодарение на универсалността на този цвят, даже отделните елементи (копчета и ципове) могат да встъпят в ролята на аксесоари. Главното условие е размерът на допълващите детайли. Те не трябва да бъдат ярки и големи, тъй като светлата основа на дрехата ги увеличава още повече, прави ги «крещящи» и предизвиква съответни емоции.


Изисканост по кралски


Да се избере с какви цветове да се съчетае бежовия цвят, не се налага да умувате дълго, ако това е вечерно облекло. Може би това е така, защото в едно "изпълнение", в тържествена церемония тази цветова гама изглежда царствено. Най-добре е мекият карамелов тон да се съчетае със загоряла кожа на човека. Притежателите със светла кожа ще изглеждат добре в млечен цвят с добавка на кофеинов оттенък. Но в този случай трябва да се направи така, че да не изглеждате прекалено бледи. Това може да се постигне с традиционни аксесоари или с ярък грим при жените.


Съществува още един важен фактор за вечерни рокли и костюми – определената текстура на тъканта. Благодарение на нежния цвят се набиват на очи тънка плетена, релефна повърхност без допълнителни елементи.

Етикети:

Избрани постове
Последни постове​
Архив
Поиск по тегам
bottom of page